keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Hei me vaikutetaan! - kuntalaisaloitteita useissa kunnissa

Vihaiset äidit -ryhmä aloitti yhteistyönsä järjestämällä mielenosoituksen terveen sisäilman ja lasten oikeuksien puolesta 6.9.2016 Helsingin Kansalaistorilla. Mielenosoituksen jälkeen Vihaisten äitien toimesta on kirjoitettu TOP5 - vaatimuslista valtion ja kuntien päättäjille; keskusteltu lapsiasiavaltuutetun kanssa; järjestetty hiljainen kynttilämielenosoitus; toteutettu joulukalenteri ja perustettu Vihaiset äidit - keskusteluryhmä sisäilma-asioista kiinnostuneille vanhemmille ja muille lasten läheisille. Taustalla on lisäksi jatkuvasti pientä tai suurempaa kuhinaa uusien suunnitelmien parissa. Vihaisten äitien facebook-sivu on kerännyt uusia tykkääjiä ja seuraajia tasaisesti pitkin syksyä ja kevättä.

Viimeisimpänä tempauksena Vihaiset äidit ovat tehneet kuntalaisaloitteita, joilla halutaan herättää keskustelua koulujen sisäilmaongelmiin puuttumisen tärkeydestä, sekä parantaa sisäilmasta sairastuneiden lasten oikeuksia ja mahdollisuutta koulunkäyntiin sairastumisesta huolimatta. Ensimmäinen kuntalaisaloite syntyi Keravalla kahden toimeliaan äidin yhteistyönä. Tämän jälkeen aloitteita on julkaistu myös HelsingissäSalossaEspoossaVantaalla ja Tuusulassa. (Lisäys 8.3.17 Katso myös tekstin lopusta päivittyvä lista aloitteista!)

Aloitteet tähtäävät valtuustokäsittelyyn, ja tämän toteutumiseksi aloitteen taakse tarvitaan vähintään 2% kunnan äänioikeutetuista. Kannustammekin jokaista sisäilma-asioista ja lasten turvallisesta oppimisympäristöstä sekä terveellisestä tulevaisuudesta kiinnostunutta osallistumaan allekirjoittamalla oman kuntansa aloitteen ja jakamaan tietoa aloitteista mahdollisimman laajalti. Mikäli haluaisit ajaa asiaa kotikunnassasi, josta ei vielä löydy omaa kuntalaisaloitetta, kannustamme tekemään sellaisen! Tässä kirjoituksessa esiteltyjen aloitteiden tekstejä saa lainata myös uusien aloitteiden pohjaksi. Vihaiset äidit jakavat ilomielin tästä aiheesta tehtyjä aloitteita fb-sivullaan sekä tällä blogisivulla.

Pääset kuhunkin aloitteeseen klikkaamalla yllä haluamasi kunnan nimeä. Lisäksi voit seurata nimien kertymistä blogin etusivun alareunassa näkyvistä kuvakkeista (vain internetversio).

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan!

Kuva: Ari Vähä-Erkkilä/Vihaisten äitien arkisto

Kerava: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3469
Helsinki: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3590
Salo: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3610
Espoo: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3639
Vantaa: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3656
Tuusula: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3665

Akaa: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3525
Vihti: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3876

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti