Tarina nimen takana

Nimi "Vihaiset äidit" on herättänyt kysymyksiä niin nimessä esiintyvän tunnetilan kuin naissukupuolenkin vuoksi. Meiltä on kysytty, miksi meidän on oltava vihaisia, sekä eivätkö isät ole yhtälailla mukana puolustamassa lapsia.

Vihaiset äidit ei suinkaan tarkoita kulmat kurtussa rähisevää naislaumaa. Tässä yhteydessä vihaisuus on enemmänkin turhautumisen sekä suuttumuksen kanavoimista sisäilmasairaiden lasten asiaa edistäviin tekoihin. Nimi ei ole tuulesta temmattu, vaan sillä viitataan ilmaisuun, jota sisäilmasairauksien parissa ansiokasta tutkimustyötä tehnyt professori Tuula Putus käytti Ylelle antamassaan haastattelussa. (http://yle.fi/…/professori_uskoo_vihaisten_aitien_v…/7180257)
"Koulujen ongelmille ei näy loppua, mutta toivoa Putus näkee. Se on vihaisissa äideissä."
Meidän Vihaisten äitien lisäksi liikkeellä on toki myös vihaisia isiä. Kaikkiin tapahtumiimme ovat erittäin tervetulleita isät, isoisät, sedät, enot, isoäidit, lapset, kummit ja kaikki sisäilma-asioista kiinnostuneet! Vihaisten äitien tukena yhteisen asian eteenpäin viemisessä on ollut useita aihepiiristä kiinnostuneita ja huolestuneita tahoja - niin järjestöjä kuin yksityishenkilöitäkin.

"Vihaiset äidit" kuvaa yksinkertaisuudessaan ja lyhykäisyydessään naisjoukkiota, joka päätti, että "nyt riittää!".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti