tiistai 7. helmikuuta 2017

Minun ajatuksiani: Vihaisen äidin mietteitä

On täydellistä järjen köyhyyttä sairastuttaa lapsemme sairaasta sisäilmasta päiväkodeissa ja kouluissa. On täysin kiistatonta, että eri syistä johtuvat sisäilmaongelmat sairastuttavat lapsemme, tulevaisuutemme.

Lääkärit pyörittelevät näitä lapsia tutkimuksista toiseen, kummastelevat ja hämmästelevät. Oireiden syytä ei vaan löydy. Ettekö te lääkärit tajua, että emme juoksuta lapsiamme huvikseen lääkärissä?

Kun lapsi ei oireiltaan kykene menemään kouluun, koulu tai lääkäri tekee lastensuojeluilmoituksen tai lähetteen psykiatrille. Lasta sitten pyöritellään järjestelmässä oikein olan takaa.

Lastensuojelu ei pysty parantamaan lasta eikä järjestämään opetusta. Psykiatria ei pysty poistamaan yskää, nuhaa, päänsärkyä, keuhkotulehduksia. Mutta mikä avuksi?

Ei, lapselle ei järjestetä joustavasti opetusta. Lapsi pitää sijoittaa tukitoimenpiteenä perhekotiin tai ottaa psykiatriselle osastolle hoitoon.

Samaan aikaan media uutisoi
-peruskoulun päästötodistuksia vailla olevat nuoret lisääntyy
-lastensuojelun kulut lisääntyy
-erikoissairaanhoidon kulut lisääntyy
-perusopetusta uudistetaan 90 miljoonalla
-oppimmistulokset heikentyy homekouluissa
-nuorten syrjäytyminen lisääntyy

Eikö kukaan nyt oikeasti tajua miten kalliiksi yhteiskunnallemme nämä sisäilmasta sairastuneet lapset tulevat? Eikö yksinkertaisinta ja halvinta olisi loppupeleissä järjestää lapsillemme, tulevaisuudellemme terveet opiskelumahdollisuudet?

Perusopetuslaki sanoo, että lapsella on oikeus opetukseen jokaisena koulupäivänä. Opetuslaki sanoo, että lapsella on oikeus turvalliseen ja terveelliseen oppimisympäristöön. Terveydensuojelulaki sanoo että terveyden vaarantaminen on rikos. Miksei Suomessa noudateta lakeja?

Sairaasta sisäilmasta sairastuneet lapset ovat täysin lainsuojattomia Suomessa. Piste!

Annamari Karhu, vihainen äiti

1 kommentti:

  1. Vaikka lainsäädäntö syrjii sisäilmasairaita, niin kunnissa voitaisiin ottaa asiat haltuun eikä vain kieltää sisäilmaongelmien olemassaoloa. Tähän muutokseen voi poliitikkojen kautta tai politiikkaan lähtemisen avulla vaikuttaa. Ja pitämällä paikallislehdissä asioita esillä. Tämä kirjoitus pitäisi olla Hesarin pääkirjoitus, niin hyvä se on.

    VastaaPoista