keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Terve sisäilma lapsille - hiljainen mielenilmaus

Maanantai on viikon ensimmäinen koulupäivä. Siitä alkaa viisipäiväinen kouluviikko, jonka aikana koululaiset saavat mahdollisuuden omaksua jälleen uutta tietoa. Samalla tavataan kavereita ja harjoitellaan sosiaalisia suhteita.

Koulun sisäilman vuoksi oireilevan lapsen kouluviikko ei ala tänäkään maanantaina siten, kuin pitäisi. Hänen kouluviikkonsa ei ole viisipäiväinen, mikäli joku ei asiaa erikseen järjestä. Sisäilmasta sairastuneelle lapselle maanantai on uuden epävarman viikon ensimmäinen päivä.

Järjestämme hiljaisen mielenilmauksen maanantaina 21.11. Edellisenä päivänä vietetään lapsen oikeuksien päivää, ja sama teema jatkuu koko viikon. Lapsen oikeuksiin kuuluu yhdenvertainen mahdollisuus käydä koulua ja olla sairastumatta oppivelvollisuuden suorittamisesta. Haluamme tehdä tästä maanantaista lapsillemme toivon päivän osoittamalla, että emme ole unohtaneet heitä.

Tapahtumapäivänä sytytetään kynttiöitä useassa kaupungissa yhtä aikaa. Tapahtumasivulle tulee tarkemmat tiedot niistä kaupungeista, joissa kynttilöitä tullaan sytyttämään yhteisesti sovitulla julkisella paikalla. Mikäli omaa paikkakuntaasi ei löydy listalta, voit halutessasi ilmoittaa paikkakuntasi, ja sieltä parhaaksi katsomasi paikan yksityisviestillä tai tapahtumasivulle kommentoimalla. Mielenilmaukseen voi osallistua myös sytyttämällä kynttilän kotona.

Toivomme sekä julkisilta tapahtumapaikoilta että kodeista paljon kynttiläkuvia, joita voi julkaista omille sosiaalisen median sivuille sekä tänne tapahtumasivulle, mistä jaamme niitä Vihaisten äitien sivuille. Kuviin voi liittää hashtagit #tervetulevaisuus #tervesisäilma #lastenoikeudet ja #vihaisetäidit

Huom!
Paikkakuntakohtaisten tietojen kohdalla voidaan tarpeen mukaan selvittää myös se, tullaanko paikalla polttamaan oikeita kynttilöitä vai led-kynttilöitä. Näin kynttilöiden vuoksi oireilevilla on mahdollisuus valita itselleen sopiva paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti